Waarom uw gebouwen energie-neutraal maken?
Om bij te dragen aan een duurzaam Nederland, moeten gebouwen energie-neutraal gemaakt worden. De grote boosdoener van de klimaatverandering is het broeikasgas CO2.
Klimaatakkoord en EU-doelen
Om de uitstoot van stoffen die een schadelijk effect op het milieu hebben – zoals CO2, te verminderen zijn tijdens het Klimaatakkoord in 2015 door 195 landen afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 2 graden. Naar aanleiding van het Parijs-akkoord hebben alle lidstaten van de Europese Unie in 2016 afgesproken om in het jaar 2030 minimaal 49 procent minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990.
Voordelen van energie-neutraal maken
Gebouwen zorgen voor een hoog percentage aan CO2-uitstoot. Om dit te verminderen en gebouwen dus energie-neutraler te maken, moet er anders verwarmd worden. In plaats van aardgas is het beter om meer en juist schonere elektriciteit te gebruiken. Daarnaast zorgen de hoge energieprijzen er ook voor dat het aantrekkelijker is om gebouwen energie-neutraal te maken, zodat de energierekening omlaag gaat.
Voorbeelden energie-neutrale maatregelen
Er zijn verschillende specifieke maatregelen die genomen kunnen worden om uw pand energie-neutraal te maken. Zo kunnen we:
- De bestaande gasgestookte CV-ketel verwijderen en vervangen door een warmtepomp. Deze warmtepomp, in combinatie met zonnepanelen, zorgt voor energie-neutrale verwarming van uw pand.
- Om de warmtepomp optimaal te laten functioneren, is het van groot belang om de bouwkundige schil van het pand te isoleren. We kunnen de vloer, wanden en dakconstructie isoleren en het pand luchtdicht maken, in combinatie met een gebalanceerd warmte-terug-win systeem.
- Een andere mogelijkheid is het verwarmen van uw pand met elektrische infraroodverwarming. Hierbij kunt u denken aan wand- en vloerverwarming, of geïntegreerde panelen in het plafond.
Geschiktheid van vastgoed om het energie-neutraal te maken
Is het energie-neutraal maken interessant bij een complete verbouwing of renovatie van uw vastgoed? Niet al het vastgoed is geschikt om energie-neutraal te maken. Soms moet een geheel pand zo drastisch en compleet verbouwd worden om energie-neutraal te worden en is de investering daardoor zo hoog dat deze niet terug te verdienen is met een lagere energierekening. Wij zullen u daarin altijd een advies op maat geven.
Bij een grondige renovatie van uw pand is het energieneutraal maken van vastgoed wel interessant.
Hoe werkt het energie-neutraal maken van uw vastgoed?
- Plan van aanpak: wij werken samen met een externe, gecertificeerde verduurzamingsadviseur. Deze adviseur maakt een plan van aanpak voor het energieneutraal maken van uw vastgoed.
- Offerte op maat: Het plan van aanpak om uw vastgoed energie-neutraal te maken, bespreken wij met u en vertalen we in een offerte.